6 manieren om uit je comfort zone en in je growth zone te stappen

28 feb ‘22
4 min
Redactie OpenUp
illustratie van man met growth mindset
Een baan aannemen aan de andere kant van de wereld? Je collega aanspreken op een vervelende opmerking? Of in je eentje naar dat nieuwe restaurant? Wat voor de één vanzelfsprekend is, kan voor de ander als way out of your comfort zone voelen. Wat het voor jou ook betekent: buiten je vertrouwde wereld gaan kan jouw carrière en leven verrijken.

 

Psycholoog Madelief Falkmann neemt je mee in de wereld buiten jouw comfort zone.

 

Ontwikkel een growth mindset

 

In haar boek Mindset introduceerde hoogleraar psychologie aan Stanford University Carol Dweck de termen growth mindset en fixed mindset. “Dweck stelt dat de manier waarop je naar je eigen vaardigheden en talenten kijkt in hoge mate bepaalt hoe deze zich zullen ontwikkelen”, legt Madelief uit.

 

Mensen met een growth mindset vinden het nuttig en leuk om zichzelf te ontwikkelen, waardoor zij sneller groei zullen ervaren. “Ze zijn gemotiveerd te blijven leren, krijgen energie van lastige taken en geven niet snel op als het even tegenzit. Veranderingen worden gezien als een leerzame uitdaging.”

 

Het omgekeerde zien we bij mensen met een fixed mindset. Zij focussen zich liever op wat ze al kunnen – blijven in hun comfortzone – en zullen als resultaat vaker stilstaan in hun ontwikkeling. Ze kiezen de veilige weg. “Veel mensen hebben een fixed mindset, omdat ons min of meer is aangeleerd om stabiel en onveranderlijk te zijn”, aldus Madelief.

 

Growth mindset vs. fixed mindset

 

Samenvattend, kun je personen met een growth mindset en fixed mindset herkennen aan onderstaande eigenschappen.

 

growth mindset vs. fixed mindset

Waarom kan de één beter uit zijn comfort zone stappen dan de ander?

 

“De ene persoon is van nature meer risicomijdend dan de ander. Onze persoonlijkheid bepaalt dus deels of we een growth of een fixed mindset hebben”, legt Madelief uit. “Maar je kunt jezelf daadwerkelijk trainen om jezelf meer richting een growth mindset te duwen.”

 

Hoe? “Je bewust zijn van het feit dat de growth en fixed mindset bestaan, kan al een eye opener zijn”, zegt Madelief. “Jezelf vervolgens in een omgeving brengen waar leren, uitdagingen en inspanning centraal staan, in plaats van perfectie, is volgens Dweck de beste manier om je growth mindset te ontwikkelen.”

 

Kom uit je comfort zone

 

Wil je zelf aan de slag met je growth mindset? Probeer dan eens het volgende.

 

1. Zie het als een experiment

 

Door je uitdaging te framen als een experiment, vertel je jezelf dat het oké is om fouten te maken. Want die kans is er. Maar hoe erg is dat? Juist door fouten te maken leer je.

 

2. Interpreteer spanning als een goed teken

 

Voel je spanning in je lijf wanneer je aan je uitdaging denkt? Dan begeef je je waarschijnlijk in een gebied waar groei voor jou mogelijk is. Ga maar eens na: als je een project aanneemt waar je totaal geen spanning bij voelt, dan ben je waarschijnlijk al goed in de betreffende taken.

 

3. Bereid je goed voor

 

“Zelf vind ik het spannend om in het Engels te presenteren”, vertelt Madelief. “Ik kan twee dingen doen. Ik vraag een collega om het over te nemen. Zo blijf ik lekker veilig in mijn comfort zone. Maar ik leer ook niks nieuws. Hoewel ik twijfel aan mijn vaardigheden, kan ik er ook voor kiezen om het wél zelf te doen. Door me goed voor te bereiden en veel te oefenen, word ik er nog beter in ook. Dus dat heb ik gedaan.”

 

En ging het perfect? “Nee, maar dat hoeft ook niet. Door te streven naar perfectie, maken we het onszelf onnodig moeilijk. Raken we gestrest. Ik heb de presentatie aangepakt als leerervaring. Toen ik klaar was dacht ik: Wat gaaf, ik heb iets nieuws gedaan. En de volgende keer doe ik het vast beter dan vandaag.”

 

4. 20 seconds of courage

 

“Sometimes all you need, is 20 seconds of insane courage”, zijn de woorden die Matt Damon sprak in de film We bought a zoo. “And I promise you, something great will come of it.”

 

Soms moet je even door de zure appel heen, maar als je het uiteindelijk gedaan hebt, gebeuren er mooie dingen. “Denk je er al jaren aan om op schaatsles te gaan, maar durf je het niet helemaal? Schrijf je gewoon in, ga het doen!” zegt Madelief.

 

De eerste twintig seconde in een nieuw klasje vol onbekenden zijn misschien spannend, maar al snel zul je zien dat de andere leerlingen ook nog niet kunnen schaatsen en dat jullie deze leerervaring samen aangaan.

 

5. Doe het iedere dag anders

 

“Door dagelijkse rituelen subtiel aan te passen, kun je op kleine schaal oefenen met uit je comfort zone treden”, aldus Madelief. “Fiets eens een andere route naar werk, ontbijt wat compleet anders of ga naar een ander sportklasje dan normaal.”

 

6. Vrijwilligerswerk

 

Nieuwe mensen, met nieuwe achtergronden, nieuwe verhalen en nieuwe gebruiken laten je zien hoe het anders kan. En dat het niet eng is. “Bij mijn vrijwilligerswerk bij Buurtbuik ontmoet ik mensen buiten mijn eigen bubbel. Met andere nationaliteiten, interesses, economische status en opleidingsniveau. Zij brengen mij nieuwe perspectieven bij. Zo waardevol! Vrijwilligerswerk is eigenlijk een vrij laagdrempelige manier om buiten je veilige bubbel te treden.”

 

Een beetje te veel van het goede?

 

Madelief denkt dat je ook kunt doorslaan in je growth mindset. “Als je continu bezig bent met nieuwe ervaringen opdoen en nooit stilstaat bij voorgaande of huidige ervaringen, dan kan dat voor onrust zorgen.

 

Gun jezelf de tijd om te leren en onderzoeken, alvorens je weer doorgaat naar de volgende uitdaging.” Oftewel: Groei, maar experimenteer met mate.

 

Behoefte om hier nog eens over door te praten met Madelief of een andere psycholoog van OpenUp? Neem dan contact met ons op.