Soesja Vogels

Stress en piekeren Zingeving

Soesja is psycholoog bij OpenUp. In gesprekken onderzoeken jullie samen jouw gedachten, gevoelens en gedrag. Ook kijken jullie naar stappen die jij kunt zetten in de goede richting. In de gesprekken staan vertrouwen en openheid centraal. Soesja biedt een luisterend oor, komt snel tot de kern en denkt in oplossingen.

Ze kan jou helpen bij het omgaan met negatieve gedachtes en gevoelens, je eigen grenzen te leren stellen en structuur aan te brengen in jouw leven. Dit doet zij met een positieve instelling en zonder oordeel. Daarbij focust ze op het maken van gezamenlijke beslissingen en oplossingen.

Om zelf om te gaan met haar gedachten en gevoelens (bijvoorbeeld bij stress voor het geven van een presentatie), stelt ze zichzelf vaak de vraag: doe dit er nog toe als ik 80 ben? Het helpt haar om afstand te nemen van de situatie en zich minder druk te maken.

Soesja behaalde haar master in Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Ook heeft ze de cursus Cognitieve Gedragstherapie afgerond. Soesja spreekt zowel Nederlands als Engels.

"Hulp zoeken is de eerste, grootste en meest dappere stap; laten we samen kijken naar de volgende stap(pen) die bij jou passen."